Op zoek naar de hoogste waterval van België

De hoogste waterval van België

De hoogste waterval van België

Tijdens een uitstap naar Robertville volgden we de blauwe wandelroute rond kasteel Reinhardstein, op zoek naar de hoogste waterval van België. Deze 60 meter hoge waterval van Reinhardstein, die maar weinig bekendheid geniet, zou je tegenkomen gedurende de wandeling. Het is na de hoogste waterval dan ook de minst goed vindbare watervallen, althans voor ons. Waarschijnlijk hebben we tijdens de prachtige wandeling ergens een wegwijzer gemist, maar het was echt zoeken in de vallei van de Warche.

Panorama de la Warche

We begonnen aan de wandeling ter hoogte van de stuwdam van Robertville. Vanaf de ‘Chalet du Barrage’ volgden we de blauwe wandeling ‘Panorama de la Warche’ van 5,2 km met de wijzers van de klok mee. De wandelroute begint aan de achterzijde van de hut.

Cascade

Na een prachtige wandeling, die ik binnenkort in detail beschrijf, kwamen we bij de ingang van kasteel Reinhardstein. Daar zagen we een wegwijzer ‘Cascade’ staan die in de richting waar we vandaan kwamen wees. Dus ergens hadden verkeerd gelopen, waarschijnlijk bij de wandeling naast het riviertje. We hadden geen zin om dezelfde weg terug te wandelen en kregen van een wandelaar te horen dat je er ook via het kasteel kan geraken.

Locatie hoogste waterval van België

Vanaf kasteel Reinhardstein kan je vrij eenvoudig bij de waterval geraken. Het kasteel moet dan wel geopend zijn, want je moet via de ingang en vervolgens het wandelpad met de wegwijzer ‘Warche’ naar beneden volgen. Dit pad blijf je volgen tot je aan een riviertje komt, dat je stroomafwaarts volgt (naar rechts dus). Aan beide kanten van het riviertje loopt er een wandelpad dat je tot bij de waterval brengt, enkele honderden meter verder.

Is het kasteel gesloten? Dan volg je de wegwijzer die bij de ingang staat (naar rechts) en je wandelt helemaal naar beneden tot aan het riviertje. Daar zijn wij dus het spoor bijster geraakt, maar waarschijnlijk moet je het dan stroomopwaarts volgen tot bij de waterval…

1 thought on “Op zoek naar de hoogste waterval van België

Comments are closed.