Het Brechts Boshuisje

Brechts Boshuisje

Brechts Boshuisje

Enkele jaren geleden bezochten we een romantisch vakantiehuisje. Eigenares Ann Vanhove had ons uitgenodigd in haar charmante chalet, midden in de bossen van Brecht (provincie Antwerpen). We waren meteen verliefd op dit ‘Brechts Boshuisje‘ en besloten er ooit eens te gaan logeren! Tijdens de coronacrisis gingen we op zoek naar bijzondere locaties en thema uitstapjes in eigen land waarbij deze vakantiewoning uiteraard bovenaan ons verlanglijstje stond! Op deze pagina kan je een kort fotoverslag vinden van ons verblijf op dit magische plekje.

Poppelaerstraat

Ondanks het bijna 2 jaar geleden was, leek het alsof het gisteren was toen we de Poppelaerstraat inreden. Het voelt meteen als thuiskomen en het mooie straatje in de bossen doet je de hectische wereld even helemaal vergeten…

Boshuisje

Het oergezellige vakantiehuisje ligt verscholen in het bos en je ziet het bijna niet liggen vanaf de straat. Om het te bereiken wandel je eerst over een idyllisch paadje dat tussen de bomen kronkelt.

Lodge

Het huisje geeft ons spontaan een ‘lodge gevoel’, het lijkt wel een miniatuurversie van de Maligne Canyon Wilderness Kitchen in Canada. Je voelt en ziet meteen dat dit met veel liefde gebouwd werd, met oog voor de kleinste details.

Welkom!

We voelden ons meteen welkom dankzij de vriendelijke gastvrouw Ann, die heel wat leuke details had voorzien. Een welkomstbordje met onze namen, kaarsjes met een leuke boodschap, enkele gekoelde streekbiertjes en zelfs een zelfgemaakt pompoensoepje met vijgen en salieblaadjes!

Collect moments NOT things

Aan de muren van het Boshuisje kan je verschillende quotes en spreuken bewonderen, maar er was er eentje die mijn aandacht trok. ‘Collect moments not things’ is mijn levensvisie en dat was exact wat we hier de komende dagen zouden gaan doen: mooie momenten verzamelen!

We maakten nog een korte avondwandeling in de omgeving en genoten van de typische geur van het bos en de natte herfstbladeren. Eenmaal terug in het huisje staken we de kachel aan en namen we plaats in de gezellige zithoek.

Genieten van de omgeving

In het huisje liggen er verschillende informatiebrochures. Zo ontdekten we enkele toffe bezienswaardigheden en activiteiten voor de volgende dagen: een fietstocht in de omgeving van Brecht, een wandeling in het Grenspark Kalmthoutse heide en een bezoek aan enkele uitkijktorens…

Voor ons is dit weekendhuisje de ideale uitvalsbasis om de mooie groene omgeving van Brecht en omstreken te verkennen. Verder is het ook een heerlijk plekje om even helemaal te onthaasten. ’s Avonds een boek lezen voor de kachel, op het terrasje genieten van de natuur, aperitieven rond de BBQ,…

Verder op deze pagina deel ik enkele suggesties voor uitstapjes vanaf het boshuisje.

Fietsknooppuntennetwerk Kempen

Na een heerlijke nachtrust en stevig ontbijt begonnen we aan een fietstocht in de buurt. Hiervoor maakten we gebruik van de fietsen die inbegrepen zijn als je dit boshuisje boekt. We stippelden zelf een route uit op basis van enkele knooppunten van het fietsknooppuntennetwerk.

Grenspark Kalmthoutse Heide

Een tweede uitstap was een wandeling door het Grenspark Kalmthoutse Heide. In dit natuurgebied, dat bestaat uit heide, vennen, bossen en landduinen, kan je grenzeloos genieten. Of toch bijna ‘grenzeloos’, want het ligt aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens. 😉

Wandelpad Duin

We parkeerden onze auto bij Parking Zuid Grenspark, op zo’n 20 kilometer of half uurtje rijden van het Boshuisje. Op de bezoekerskaart bij de parkeerplaats kan je een overzicht van de verschillende wandelroutes vinden. Omdat we in functie van onze ‘thema uitstappen‘ op zoek waren naar uitkijktorens was onze keuze vlug gemaakt. Wandelpad Duin zou ons langs 2 uitkijktorens brengen. Voor de brandtoren moesten we een klein beetje afwijken van de wandelroute, uitkijktoren de Stapper ligt vlak naast de wandelroute.

Nog meer uitkijktorens

Na onze wandeling door de fantastisch mooie Kalmthoutse Heide reden we nog even naar een andere uitkijktoren. Hierdoor konden we er 3 op één dag afvinken. Nabij het punt waar de gemeenten Zundert, Wuustwezel en Kalmthout elkaar raken, is een 7 meter hoge uitkijktoren gebouwd. Vanaf uitkijktoren de Klot in Wuustwezel heb je een panoramisch zicht over de landelijke omgeving.

Uitkijktoren de Klot

Ondanks de uitkijktoren maar 7 meter hoog is, kan je best wel ver kijken. In de omgeving kan je ook mooie wandelingen of fietstochten maken.