Uitkijktoren de Stapper

Uitkijktoren de Stapper

Uitkijktoren de Stapper

Tijdens een prachtige wandeling in het grenspark Kalmthoutse Heide bezochten we uitkijktoren de stapper. Deze uitkijktoren van ruim tien meter hoog situeert zich vlak bij het Stappersven.

Uitkijktoren de Stapper

De Stapper

De Stapper, zoals de stenen toren met betonnen trap werd gedoopt, trakteert je op een fantastisch uitzicht op het omliggende natuurlandschap.

Uitkijktoren de Stapper
Trappen van Uitkijktoren de Stapper
Uitkijktoren de Stapper trap
Uitkijktoren de Stapper uitzicht

Uitkijktoren de Stapper telt vier verdiepingen en op elke verdieping zijn er openingen waardoor je een blik kan werpen op de omgeving. Soms lijkt het zelfs alsof er een schilderij met een prachtig heidelandschap tegen de stenen muur hangt, maar je kijkt ‘live’ naar de sprookjesachtig mooie omgeving.

Grenspark Kalmthoutse heide

Wandelpad Duin

Mijn idee om op zoek te gaan naar uitkijktorens draait niet alleen om de uitkijktoren, maar ook om de omgeving te verkennen. Zo is een uitkijktoren eigenlijk de trigger om nieuwe plaatsen te ontdekken. Plaatsen die we anders misschien nooit zouden bezoeken. Dankzij ons bezoek aan deze uitkijktoren maakten we een prachtige wandeling door uitgestrekte heidevlaktes, waardevolle duinmassieven, natte heide en weilanden.

Wanneer je ‘wandelpad duin’ volgt, kom je op het 7.5 km lange pad zelfs 2 uitkijktorens tegen! Grenspark Kalmthoutse Heide mag zich officieel ‘Stiltegebied’ noemen en dat merkten we gedurende onze wandeling. Je kon er de stilte bijna horen! 😉 Het viel ons echt op hoe stil het hier was.

Wandelpad Duin
Wandelpad Duin

1 thought on “Uitkijktoren de Stapper

Comments are closed.