De Vilsalpsee in de herfst

Vilsalpsee

Vilsalpsee

De herfst is een mooi seizoen om naar Oostenrijk te gaan. Wij verbleven in de herfstvakantie enkele dagen in het Tannheimer Tal. Op een regenachtige dag maakten we een wandeling rond de Vilsalpsee. Dit bergmeer ligt in een beschermd natuurgebied en is omringd door de bergen. Ondanks het mindere weer, was het echt genieten van de mooie landschappen. Op deze pagina een kort fotoverslag.

Vilsalpsee in de herfst

Herfstkleuren

De bladeren van de bomen begonnen al mooi te verkleuren. Ook het gras op de bergen had op sommige plaatsen een bruine kleur, wat een bijzonder mooi effect gaf.

Bootje varen

Bij de Fischerstube kan je bootjes huren om de Vilsalpsee al roeiend te verkennen. Door het slechte weer lagen de bootjes er maar eenzaam bij.

Protest ski-jas roze dames

Bootsverleih

Een roeibootje huren kost € 10,- per boot en uur (tarieven oktober 2019) en je mag maximum met 3 personen in een bootje.

Bootsverleih Vilsalpsee Tannheim
Een rood bankje bij de Vilsalpsee in het Tannheimertal
Vilsalpsee
Tannheimertal Vilsalpsee

Gasthof & Restaurant Vilsalpsee

Aan de oever van dit mooie bergmeer ligt het gelijknamige restaurant. Bij mooi weer kan je vanaf het zonneterras genieten van het mooie uitzicht. Door de regen lag het terras er maar verlaten bij, maar binnen was het gezellig druk. De specialiteit in dit restaurant zou de plaatselijke bergforel zijn.

Restaurant Vilsalpsee
Vilsalpsee 1
6675 Tannheim

Restaurant Vilsalpsee

Tannheimertal

Meer weten over het Tannheimer Tal? Op de volgende sites kan je interessante informatie en leuke tips vinden: