De Gappenfeldalm in het Tannheimer Tal

Gappenfeldalm 1830m

Gappenfeldalm

In de herfstvakantie trokken we enkele dagen naar het mooie Tannheimer Tal in Oostenrijk. We hoopten er de eerste sneeuwval mee te kunnen maken, maar het werd eerder een mooie nazomer. Tijdens ons verblijf maakten we een wandeling naar de Gappenfeldalm. Op deze pagina kan je een kort fotoverslag vinden van ons bezoek aan deze alm.

Gappenfeldalm

Neunerköpfle

We namen de Neunerköpfle bergbahn in Tannheim en wandelden vanaf het bergstation van de gondel richting de Gappenfeld-Alm. Deze wandeling duurt zo’n 90 minuten. Binnenkort deel ik meer foto’s en details van deze mooie wandeling. In dit blogbericht laat ik je alvast kennismaken met de alm.

Wandeling naar Gappenfeldalm in het Tannheimer Tal

Gappenfeldalm

We wandelden door een sprookjesachtig mooi landschap met geweldig mooie vergezichten onderweg. We konden op een bepaald moment zelfs de Zugspitze zien liggen!

De Gappenfeldalm in het Tannheimer Tal

Heel wat stappen en foto’s later zagen we de Gappenfeldalm voor ons liggen. Nog een klein stukje dalen en dan konden we iets drinken en eten op het zonnige terras.

De Gappenfeldalm

We waren er niet alleen. Het terras zat gezellig vol met wandelaars en mountainbikers die van de warme herfstzon aan het genieten waren.

Wandelroute naar de Gappenfeldalm

Een gezellige berghut waar je in alle rust van de prachtige omgeving kan genieten…

Gappenfeldalm

Even poseren voor de Gappenfeld-Alm. Ondanks we al eind oktober waren, was het bijna zomers bij deze op 1830 meter hoogte gelegen alm.

Gappenfeld-Alm

Enkele sfeerfoto’s in en rond de hut.

Hausgemachte Waffeln

We lazen dat de huisgemaakte wafels een specialiteit waren en dat moest onze dochter natuurlijk eens testen. De ‘hausgemachte waffeln’ zagen er niet alleen lekker uit, maar ze smaakten ook heerlijk!

Hausgemachte Waffeln
Wegwijzer naar Gappenfeld Alm