Beverdammen in Achouffe

Bevers knagen aan boom

Beverdammen in Achouffe

Tijdens een weekendje in Achouffe hebben we 2 prachtige wandelingen gemaakt. Binnenkort schrijf ik een blogpost met meer info over de wandelroute. Op onze eerste wandeling namen we de ‘Vallée des Fées’. Deze wandelroute bracht ons door prachtige bossen en liep voor een groot gedeelte langs het water.

Terwijl we langs het riviertje aan het wandelen waren, zagen we het werk van een beverkolonie.

La Vallee de Fees Moulin de Wilogne Retour

Eerst ontdekten we verschillende boompjes die afgeknaagd waren door bevers. Je kon duidelijk de sporen van deze diertjes zien.

Afgeknaagde boom door bevers

Niet veel verder zagen we onze eerste beverdam. De bevers hadden met een grote hoeveelheid takken en boomstammen een dam in de rivier gebouwd. Het was best wel indrukwekkend om te zien wat een prachtig bouwwerk dit was.

Beverdam in Achouffe

In deze omgeving zagen we nog verschillende beverdammen, de ene nog groter en mooier dan de andere! Op sommige locaties stond er soms een heel gebied onder water door het werk van de bevers.

Beverdam in de Ardennen

Moulin de Wilogne Retour

Waar kan je deze beverdammen vinden?

Wil je deze beverdammen ook eens bewonderen? Vanaf de ‘Chouffe Shop‘ in het centrum volg je de Promenade de “La Vallee de Fees”. Deze heeft nummer 27 en een blauw rechthoekje met daarin een klein wit rechthoekje.

Je wandelt richting Brasserie d’Achouffe en volgt vervolgens het wandelpad langs het water waar ze vissen kweken.  Aan het einde van deze kweekvijvers kom je langs een riviertje. Het is langs dit riviertje dat je de beverdammen zal zien verschijnen.

Wandeling Vallée des Fées Achouffe

Bevers knagen aan boom

1 thought on “Beverdammen in Achouffe

Comments are closed.