Wijnmakerij Zeni in Bardolino

Zeni Cantina Bardolino

Wijnmakerij Zeni in Bardolino

Bardolino is één van de vele populaire stadjes aan het Gardameer in Italië. De naam zal ook heel wat wijnliefhebbers bekend in de oren klinken. De ‘Bardolino’ is een frisse, droge rode wijn met een robijnrode kleur die al eeuwen wordt gemaakt in (de omgeving van) dit Italiaanse stadje aan de oostelijke oever van het meer.

Wijnmakerij Zeni trekt bezoekers van over de hele wereld die geïnteresseerd zijn in de fascinatie en de cultuur van de wijnwereld. Ook wij gingen er een kijkje nemen. Op deze pagina kan je een kort fotoverslag vinden.

Zeni Bardolino 1870

Zeni Cantina 1870

Achter deze kleurrijke gevel kunnen wijnliefhebbers een bezoekje brengen aan het museum, deelnemen aan een wijnproeverij of uiteraard ook gewoon wijn kopen in de bijhorende winkel.

Wijnhuizen aan het Gardameer

Wijnmuseum

Het wijnmuseum is een onderdeel is van de Zeni wijnmakerij en trekt jaarlijks duizenden bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van het maken van wijn.

Het museum is onderverdeeld in thematische gebieden, elk gewijd aan een andere fase van het lange en complexe wijnproductieproces.  Dit gaat van de teelt van de wijnstok tot de oogst, van de verwerking van de druiven tot de bottelfase.

Wijnmuseum in Bardolino

Het museum herbergt een verscheidenheid aan historische en recente instrumenten, voorbeelden van enten en cultivatiemethoden, die de evolutie in de wijnbereiding vertellen.

Wijnkelder Gardameer

Wijnkelder

We vonden het best wel indrukwekkend om al die grote tonnen in de wijnkelder te zien.

Wijn proeven aan het Gardameer - Bardolino

Bardolino wijn Gardameer

Wijnproeven

Uiteraard ga je waarschijnlijk niet alleen om naar de wijn te kijken. In de wijnkelder staan er ook tafels waar er regelmatig wijnproeverijen plaatsvinden.

Wijnproeven aan het Gardameer

Amarone

In de winkel kan je heel wat producten kopen waaronder deze populaire Amarone.

Amarone wijn Gardameer

Kurkentrekkers Zeni Bardolino Gardameer

Gardameer wijn en procesecco

Locatie

Wil je deze wijnmakerij ook eens bezoeken? Op onderstaande Google map kan je het exacte adres vinden

Via Costabella, 9, 37011 Bardolino VR, Italië

www.zeni.it

1 thought on “Wijnmakerij Zeni in Bardolino

Comments are closed.