Desert View Watchtower – Grand Canyon National Park

Desert View Watchtower

Desert View Watchtower

Wanneer je in het Grand Canyon National Park verblijft, kan je een bezoek aan de ‘Desert View Watchtower’ brengen. De toren bevindt zich bij ‘Desert View’, zo’n 32 km ten oosten van Grand Canyon Village.

Desert View Watchtower 

De Desert View Watchtower, ook wel bekend als Mary Colter’s Desert View Watchtower, is een 21 meter hoog stenen gebouw.

Desert View Watchtower Grand Canyon

De vier verdiepingen tellende structuur, voltooid in 1932, is ontworpen door de Amerikaanse architect Mary Colter. Bovenaan de toren, die sinds 1987 een United States National Historic Landmark is, kan je een oberservatiedek vinden.

Desert View uitkijktoren Grand Canyon

Het interieur bevat muurschilderingen van Fred Kabotie. Op de onderste verdieping van de toren is een cadeauwinkel, de bovenste verdiepingen dienen dus als observatiedek vanaf waar je het oostelijke gedeelte van de Grand Canyon kan bekijken.

Desert View Watchtower interieur

Een geweldig uitzicht over de Grand Canyon!

Uitzicht Desert View Watchtower

 Desert View Watchtower Grand Canyon

Het interieur van deze watchtower vonden we op zich al heel erg speciaal en de muurschilderingen van Fred Kabotie maakten het helemaal bijzonder.

Uitzichtpunt Grand Canyon

Plafond Desert view tower

360 panorama

Ik heb deze panoramafoto gemaakt zodat je alvast even kan (na)genieten van het sprookjesachtig mooie uitzicht aan de voet van de toren.

Locatie

Op onderstaande Google Maps kan je de exacte locatie vinden. Er is een ruime parking en in de Desert View Trading Post kan je ook iets eten of drinken.