Uitkijktoren Gravensteen Gent

Uitkijktoren Gravensteen

Uitkijktoren Gravensteen Gent

Tijdens onze stedentrip in Gent kon een bezoek aan ‘Het Gravensteen’ uiteraard niet ontbreken op onze to-dolijst. Deze belangrijke bezienswaardigheid in Gent is de enige overgebleven middeleeuwse waterburcht met een zo goed als intact verdedigingssysteem in Vlaanderen. Naast de bewogen geschiedenis had ik ook interesse in de uitkijktorens van deze burcht. Ik ben al een tijdje bezig met het bezoeken van uitkijktorens in België en de uitkijktoren Gravensteen kon ik natuurlijk niet overslaan!

Gravensteen

Audioguide

Het Gravensteen bezoek je uiteraard niet alleen om van het uitzicht vanaf de uitkijktorens te genieten, maar ook voor de historische achtergrond van dit tot de verbeelding sprekend kasteel. In de toegangsprijs is er ook een audiotour inbegrepen. De Gentse komiek Wouter Deprez neemt je mee op ontdekkingstocht door de burcht.

Audioguide

Start uw bezoek

De audiotour is echt de moeite waard! Tijdens je wandeling door de waterburcht krijg je op 18 locaties informatie over de geschiedenis, samen met grappige anekdotes en bijzondere verhalen. Deze rondleiding deed me meteen terugdenken aan de audiotour op Alcatraz Island.

Rondleiding Gravensteen audio tour
Uitkijktoren Gravensteen

Aan de voet van de hoge toren luisterden we naar de geschiedenis het Gravensteen en volgden het parcours in en rond de burcht. Bij ‘halte’ nummer 7 naderende we de trap naar de uitkijktoren…

Toren Gravensteen Gent
Trappen in waterburcht
Dakterras Gravensteen
Uitkijktoren Gravensteen

Observatiedek Gent

Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht over de stad Gent. Vanaf het dakterras van deze burcht kan je genieten van een 360° panorama.

Observatiedek Gent

Nog meer torens in Gent

Vanaf de uitkijktoren van het Gravensteen zag ik meteen nog enkele andere torens die ik wilde beklimmen. Het Belfort stond als volgende op mijn lijstje…

Nog meer leuke tips: visit.gent.be

Uitkijktoren Gravensteen
Uitkijktorens Gravensteen
Gravensteen in Gent bezoeken