Het Belfort van Gent

Het Belfort van Gent

Het Belfort van Gent

Mijn zoektocht naar uitkijktorens in België bracht ons al op verschillende mooie locaties. Deze keer brachten we een bezoek aan de prachtige stad Gent. Nadat we al genoten hadden van het uitzicht vanaf het Gravensteen, was het nu de beurt aan het Belfort van Gent.

Het Belfort van Gent

Nadat we de inkom betaald hadden, trokken we vanaf het lagergelegen secreet via drie verdiepingen naar de rondgang bovenaan de torenspits. Op elke verdieping van het belfort is een klein museum ingericht, waar verschillende thema’s worden behandeld. Tijdens ons bezoek waren er Corona-maatregelen van kracht en moesten we de toren ‘beklimmen’ door de lift te nemen en via de trappen afdalen.

Trappen in het Belfort

De draak

Op het eerste verdiep konden we dit prachtige kunstwerk bewonderen. De draak, die sinds 1377 op de toren staat, hield niet alleen de stad in de gaten, maar was ook de symbolische schattenbewaker van het belfort. Het was best wel indrukwekkend om te zien hoe groot deze draak is!

De draak
Klokken Belfort

360° panorama over de stad Gent

Vanaf de rondgang bij de torenspits heb je een onvergetelijk zicht op Gent vanop de vier zijden van het belfort.

Het Belfort van Gent uitzicht

Het Belfort van Gent – praktisch

Het belfort is (bijna) elke dag te bezoeken tussen 10:00 en 18:00. We betaalden (in 2021) €8 inkom.

De ingang van het belfort ligt aan de straatkant van het Sint-Baafsplein. Voor meer informatie kan je best de officiële website raadplegen: www.belfortgent.be

Het Belfort van Gent

1 thought on “Het Belfort van Gent

Comments are closed.