De Bixby Creek Bridge in Californië

De Bixby Creek Bridge

Tijdens onze roadtrip langs Highway One reden we over de Bixby Creek Bridge, een prachtige boogbrug in de staat Californië. Volgens mij is dit een van de meest gefotografeerde bruggen langs deze legendarische route. Haar ontwerp en idyllische ligging langs de Stille Oceaankust maken ze dan ook heel fotogeniek.

De Bixby Creek Bridge

Ondanks de leeftijd van de brug is het nog steeds een van de hoogste betonnen bruggen ter wereld met één ononderbroken overspanning.

Bixby Bridge Highway One

Castle Rock viewpoint

Rij je richting het noorden, dan kan je vlak achter de brug halt houden op de parking bij het ‘Castle Rock viewpoint‘, aan de linkerkant van de Cabrillo Hwy.  Op dit uitzichtpunt stoppen heel wat mensen om wat foto’s te maken en te genieten van het prachtige uitzicht. Ook wij stopten er om te genieten van het prachtige uitzicht.

Castle Rock viewpoint

Locatie van de Bixby Creek Bridge

De exacte locatie van de Bixby Creek Bridge kan je op onderstaande Google Map vinden.

Highway 1

Een roadtrip maken over Highway 1 stond al jaren op mijn bucket-list. Onderweg valt er dan ook heel wat te beleven. Wij hadden in ieder geval veel te weinig tijd om te genieten van al dat moois. Als we ooit nog eens terug gaan, dan doen we het zonder twijfel in een veel lager tempo.