Vlooybergtoren

Vlooybergtoren

Vlooybergtoren

Voor mijn blogserie ‘kunst in de natuur‘ ga ik op zoek naar bijzondere kunstwerken of constructies in de natuur. Net zoals onze zoektocht naar hangbruggen overal ter wereld zijn kunstwerken ook een leuke manier om nieuwe plekjes te ontdekken. We combineren een bezoek aan zo’n kunstwerk (in dit geval de Vlooybergtoren) meestal met een mooie wandeling in de omgeving. Op deze wijze hebben we al heel wat streken bezocht waar we anders nooit geraakt zouden zijn.

Uitkijktoren

Zo bezochten we ook deze uitkijktoren en toeristische attractie in de Vlaams-Brabantse gemeente Tielt-Winge. De Vlooybergtoren is ruim 20 m lang, 11 m hoog en staat op één van de hoogst gelegen locaties van het Hageland (ongeveer 80 m).

Tijdens ons bezoek aan deze trap, gemaakt uit roestvrij Cortenstaal, was het vrij helder weer. We konden er de schachten van de Limburgse koolmijnen en terrils in het oosten zien liggen.

Alsbergwandeling

In de directe omgeving van deze roestbruine uitkijktoren kan je ook een mooie wandeling maken. Met de Alsbergwandeling verken je de gehuchten Alsberg en Tielt. Je wandelt een tijdlang over een heuvelrug, wat prachtige vergezichten oplevert met als hoogtepunt de Vlooybergtoren.

Vlooybergtoren adres

Oudepastoriestraat 22, 3390 Tielt-Winge

Zwevende trap

Wil je alvast even virtueel kennis maken met de Vlooybergtoren, die zijn faam kreeg door de serie Callboys? Start dan onderstaande video, stap mee naar boven en geniet van een weids uitzicht over het Hageland.