Van Tsawassen naar Vancouver Island

Vandaag nog een keertje vroeg opstaan om de overzet naar Vancouver Island te halen. Onze biologische klok, die nog op de tijdzone van België ingesteld staat, speelde in ons voordeel. We namen een frisse douche om 5u30 en pakten vervolgens onze koffers.

Na een lekker ontbijt vertrokken we richting de terminal van BC Ferries, zo’n 8 km verder. Het was al de hele ochtend pijpenstelen aan het regen, maar de voorspellingen gaven opklaringen in de namiddag.

Een tiental minuten later naderden we de terminal, waar we incheckten met onze tickets.

Nanaimo Duke Point

We schoven aan bij lane 30 en konden een 20-tal minuten later de ferry oprijden.

De volgende minuten zouden er nog verschillende auto’s volgen, maar het was niet erg druk.

We parkeerden onze wagen en namen plaats in het restaurant op dek 6. Echt jammer van de regen, anders hadden we op het buitendek kunnen genieten van het landschap.

Een beetje regen hield ons natuurlijk niet tegen om toch een kleine wandeling op het dek te maken. Gelukkig was de buitentemperatuur aangenaam zagen we in de verte al opklaringen.

Top Bridge Regional Trail

Zodra we terug aan wal waren, reden we naar onze eerste bestemming op Vancouver Island.

Texas BBQ

Omdat we al ontbeten hadden, kregen we ’s middags ook snel terug honger. Om niet teveel tijd te verliezen stopten we bij een Texas BBQ langs de straat. Een lekkere snelle hap die ons spontaan deed terugdenken aan onze eerste roadtrip door Amerika.

Little Qualicum Falls Park.

De volgende bestemming op onze route was het Little Qualicum Falls Park, waar we een korte wandeling maakten.

Cathedral Grove

Onderweg naar Port Alberni stopten we nog bij Cathedral Grove. Hier kan je een prachtige wandeling maken tussen de eeuwenoude Cederbomen.