Haight-Ashbury in San Francisco

Haight-Ashbury San Francisco

Haight-Ashbury in San Francisco

De wijk Haight-Ashbury in San Francisco staat vooral bekend als de locatie van de Summer of Love in 1967. Ze is genoemd naar de kruising van Haight Street met Ashbury Street.

Tijdens onze eerste roadtrip aan de Westkust brachten we uiteraard ook een bezoek aan deze buurt om er even van de sfeer te proeven.

Haight-Ashbury in San Francisco

Je kan er ook een aantal winkels vinden die je herinneren aan de hippiecultuur van weleer. Onze dochter vond het natuurlijk geweldig om eens te gaan neuzen tussen de rekken met kleurrijke kleding.

Piedmont Boutique

Een van de winkels die je in heel wat reisgidsen zal tegenkomen is de ‘Piedmont Boutique’.

Met disco-feestkleding en drag queen accessoires biedt Piedmont Boutique haar klanten een oneindig aantal kostuumartikelen voor alle mogelijke speciale evenementen. Uiteraard gingen we een kijkje nemen in deze excentrieke boetiek.

Website: www.piedmontboutique.com

Haight-Ashbury in San Francisco

Love on Haight

Love on Haight is een van de laatste ambachtelijke winkels in de straat.

Jammin Haight - Haight-Ashbury in San Francisco

De eigenaars van deze winkel doen er alles aan om de Rainbows, Sparkles, Peace, Love & Kindness te verspreiden. Ze noemen zich niet voor niets de “regenboogambassadeurs van de Haight-Ashbury”. Als je op zoek bent naar een origineel en kleurrijk souvenir, dan moet je hier beslist eens een kijkje nemen! 🙂

Website: Love on Haight SF

Love on Haight - Tie Dye Boutique