Foto’s van HEIC naar JPG converteren

Foto's iOS11 HEIC

Foto’s van HEIC naar JPG converteren – iOS11

Kan je de na de upgrade naar iOS11 je foto’s van je iPhone (met .HEIC extensie) ook niet meer openen op je PC? Ik had hetzelfde probleem zodra ik de update van Apple geïnstalleerd had, maar heb gelukkig snel een oplossing gevonden hoe ik mijn foto’s van HEIC naar JPG kan converteren.

Koeien fotograferen

HEIC

High Efficiency Image File Format (HEIC) is een nieuwe image container formaat van de ontwikkelaars van MPEG, een populaire audio en video compressie standaard. vanaf iOS 11 is dit het standaard formaat geworden. Het grote voordeel is dat je foto’s minder plaats innemen op je toestel.

heic extensie iOS .HEIC

Oplossing

Ondanks dit nieuwe formaat een vooruitgang is, wil je misschien toch graag dat je foto’s in het oude formaat bewaard worden. Dit kan je doen door de camera instellingen op je iPhone te wijzigen.

  • Ga naar: Instellingen > Camera > Structuren > Cameraopname
  • Vink de optie ‘High Efficiency’ uit en selecteer ‘Meest compatibel’

Om de bestandsgrootte te verminderen, kun je foto’s en video’s maken in de High Efficiency-structuur HEIF/HEVC. Met ‘Meest Compatibel’ wordt altijd JPEG/H.264 gebruikt.

iMazing HEIC Converter

iMazing HEIC converter JPG

Wanneer je toch van de voordelen van het HEIC-formaat wil blijven genieten, dan kan je een HEIC Converter installeren op je PC. Hiermee kan je de foto’s eenvoudig converteren van HEIC naar JPG.

https://imazing.com/heic

Van HEIC naar JPG converteren
iMazing HEIC converter